Wie  bedenkt er  zoiets?

Dini en Léia aangenaam...

Al hartsvriendinnen sinds de lagere school

 Dini en Léia, beiden dochter van een handwerkende moeder. En als je moeder altijd zit te breien, haken of borduren en de meeste van je kleren ook zelf heeft genaaid, dan krijg je daar beslist iets van mee.

Wij speelden weliswaar met poppen, maar vooral om ze van een nieuwe, zelfgemaakte, garderobe te voorzien. We hebben dan ook allebei later een coupeuse-opleiding gevolgd bij de Ensaid modevakschool.


Natuurlijk bindt ons meer dan alleen onze moeders en de liefde voor handwerken. We zijn en doen graag een beetje anders dan de rest, we houden allebei niet van verspilling, we proberen graag nieuwe dingen, gedragen ons absoluut niet naar onze leeftijd en hebben allebei een sociaal hart. En we lachen graag.


Komt het misschien door dat handwerken, dat we beiden het leven bij voorkeur van de zonnige kant bekijken?


Oh ja, Léia is lerares Nederlands en heeft een praktijk voor studiebegeleiding en Dini werkte tot voor kort bij de VPRO-radio. Dus ja, naast handwerken hebben we ook nog tijd voor een ‘normaal’ leven.

Dini

is geboren in Leeuwarden, waar ze Léia ontmoette toen ze beiden 9 jaar waren.

Dini heeft een opleiding voor textiele werkvormen gedaan, maar  geen dag voor de klas gestaan. Ze handwerkt zoveel en zo graag omdat ze van mooie materialen houdt en vooral van veel kleur.

Dini werkte tot september 2023 bij de VPRO-radio en ze houdt ook enorm van tuinieren.

Léia

ging in 1965 naarLeeuwarden verhuizen, naar de Van Leeuwen-hoekstraat. Op de Oranje Nassauschool kwam ze Dini tegen, die om de hoek bleek te wonen.

Na een uitermate diverse carrière, werd ze lerares Nederlands en ze stond voor de klas tot ze in 2012 besloot haar eigen praktijk te beginnen: Mevrouw Smit Studiebegeleiding.

Léia heeft 2 heerlijke kinderen, met elk een fantastische partner en elk twee allerliefste zoontjes...